Informatie groep 5

Welkom op de informatiepagina van groep 5

Kijken naar de talenten van een kind
En vanuit daar laten groeien

In groep 5 wordt veel gewerkt met de Leerkuil. Dit is een afbeelding waar een manier van denken staat afgebeeld. Aan het begin van het jaar wordt hier veel op ingezet. Lukt het je even niet? Dat is iets wat iedereen kan overkomen. Proberen door te zetten en manieren te vinden om over die muur van frustratie te komen door bijvoorbeeld het nog eens te proberen of om hulp te vragen. Zo zullen kinderen gaan groeien. De een met sprongen vooruit, de ander in stapjes. Ook de bewustwording bij de kinderen dat ieder anders is, anders groeit, is iets waar veel op ingespeeld wordt.

Methodes
Hieronder ziet u het methode-overzicht. In 2017 zijn we gestart met een nieuwe methode waarin biologie, aardrijkskunde en geschiedenis ge├»ntegreerd wordt aangeboden met behulp van thema’s. De kinderen leren ook te werken en te denken met 21e eeuwse vaardigheden. Meer informatie over deze methode vind u op https://blinkwereld.nl/

Gym
Het is verplicht om te gymmen in gymkleding en gymschoenen. Voor kinderen met lange haren is het verplicht het haar vast te dragen.

Specifieke afspraken in de groep
Als uw zoon/dochter ergens een afspraak heeft (logopedist, fysiotherapie, dokter etc.) dan graag even per mail of via een briefje laten weten. Niet mondeling.