Informatie groep 6

Welkom op de informatiepagina van groep 6

Methodes
Hieronder ziet u het methode-overzicht. In 2017 zijn we gestart met een nieuwe methode waarin biologie, aardrijkskunde en geschiedenis geïntegreerd wordt aangeboden met behulp van thema’s. De kinderen leren ook te werken en te denken met 21e eeuwse vaardigheden. In 2018 zijn we met woordenschat, spelling en taal overgestapt naar de methode STAAL.

Nieuw in groep 6 is het vak studievaardigheden (STUVA). Ze leren verschillende bronnen kennen en gebruiken om informatie te begrijpen en te verwerken.

Gym
Het is verplicht om te gymmen in gymkleding en gymschoenen. Voor kinderen met lange haren is het verplicht het haar vast te dragen. Als een kind zijn/haar gymspullen niet bij zich heeft mag hij/zij uit veiligheidsredenen niet meedoen met de gymles.

Huiswerk en agenda
Om de kinderen voor te bereiden voor groep 7 en 8 is het van belang dat de kinderen iedere dag de agenda mee naar huis nemen. In de agenda wordt het huiswerk genoteerd en andere zaken, die niet vergeten mogen worden. Het is belangrijk dat u meekijkt in de agenda.

Specifieke afspraken in de groep
Als uw zoon/dochter ergens een afspraak heeft (logopedist, fysiotherapie, dokter etc.) dan graag via Ouderportaal aanvragen onder ‘absenties’. Niet mondeling.