Informatie groep 7

Welkom op de pagina van groep 7

Klasbord
Klasbord Wanneer uw kind op onze school komt, zult u van de leerkracht een unieke code krijgen om de klas te volgen via de app ‘Klasbord’. Tot en met groep 6 krijgen alleen ouders toegang tot deze app, daarna mogen de leerlingen zich ook aanmelden. Via deze app wordt u op de hoogte gehouden van belangrijke informatie maar ook de dagelijkse dingen.

Specifieke afspraken in de groep
Als uw zoon/dochter ergens een afspraak heeft (orthodontist, dokter, etc.) of niet mee kan doen bij de gym dan graag even per mail of via een briefje laten weten. Niet mondeling via uw zoon/dochter.

Verkeersexamen.

In groep 7 krijgen de kinderen het VVN verkeersexamen. We gaan hier vanaf de eerste week flink mee aan de slag. We hebben er vertrouwen in dat dit bij iedereen goed gaat komen. Het VVN theoretisch Verkeersexamen toetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen, voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties en of ze zich bewust zijn van het belang van veilig verkeersgedrag. Dit doen zij door middel van een theoretische toets en een praktijkexamen op de fiets. De fiets zal van te voren gecontroleerd worden. Het theorie examen vindt plaats op 5 april 2018, meer informatie hierover is te vinden op: https://vvn.nl/verkeersexamen

Entree Cito
In groep 7 hebben we 2 keer een Cito toets. We nemen de midden 7 Cito af tegelijkertijd met de rest van de school. Daarnaast heeft groep 7 in week 15 en 16 de entree Cito toets. Deze toets wordt alleen in groep 7 gedaan. Na het maken van de toets hebben de ouders en de leerkrachten een gesprek over het voorlopige advies.

Middelbare school
In groep 7 willen veel ouders al graag naar de open dagen van de middelbare scholen gaan. Vaak krijgen wij van te voren de vraag naar welk niveau en dus school ze moeten gaan kijken. Wij geven rond het einde van het schooljaar een voorlopig advies. Wij adviseren om zeker naar de open dagen te gaan kijken maar tijdens het bezoek vooral te kijken naar hoe een middelbare school eruitziet in plaats van richten op niveau. Op de site: http://www.vobreda.nl/home staat informatie over de middelbare scholen in Breda. De middelbare scholen in Oosterhout en Breda hebben ook allemaal een eigen website met informatie.

Engels
In groep 7 krijgen de kinderen voor het eerst Engels, de kinderen vinden dit heel interessant. Hello World maakt gebruik van een boek en werkboek. Daarnaast is er een dvd en cd aanwezig om de luister- en spreekvaardigheden te oefenen.

Wereldoriëntatie
Vanaf dit schooljaar werken we op de Marcoen met de nieuwe methode ‘Blink’. Deze methode bestaat uit geschiedenis, natuur en aardrijkskunde. Deze drie vakken worden op een interactieve manier verwerkt, waarbij nauw aangesloten wordt op de leefwereld van de kinderen. https://www.blink.nl/

Gym
Het is verplicht om te gymmen in gymkleding en gymschoenen. Voor kinderen met lange haren is het verplicht het haar vast te dragen. Als een kind zijn/haar gymspullen niet bij zich heeft mag hij/zij uit veiligheidsredenen niet mee gymmen.

Agendagebruik
Om de kinderen langzaam voor te bereiden op de middelbare school is het van belang dat de kinderen iedere dag na schooltijd de agenda mee naar huis nemen. De volgende ochtend moet deze weer aanwezig zijn! In de agenda noteren we het huiswerk en worden andere zaken genoteerd die niet vergeten mogen worden. Het is prettig als u als ouder de kinderen bij helpt.

Huiswerk
In groep 7 krijgen de kinderen een agenda van school. De kinderen krijgen regelmatig wat huiswerk mee naar huis. Dit kan werk zijn dat nog niet af is of stof om te leren. Op school helpen we de kinderen met het inplannen van het leren. Helpt u uw kind thuis met overhoren? Op www.leestrainer.nl vindt u opdrachten voor het oefenen van taal-, reken- en studievaardigheden.