Schoolreisjes en excursies

In samenspraak met de oudervereniging hebben we een uitgewerkt excursiebeleid.
De oudervereniging betaalt de excursies uit de door hen ontvangen ouderbijdragen. Voor een dagje weg met de groep is per leerling een bedrag beschikbaar. Het budget voor groep 8 wordt bijgelegd voor het schoolkamp.

Een excursie kan een educatief of cultureel karakter hebben, maar dit is geen must. Een uitstapje voor de onderbouw kan gekoppeld zijn aan een thema en bijvoorbeeld bestaan uit

een bezoekje aan het bos of de kinderboerderij. Op deze manier kan er met relatief weinig budget veel worden gedaan.

Vanaf groep 3 wordt ieder jaar een excursie georganiseerd. Enkele voorbeelden zijn het bezoek aan ‘Slot Loevestein’ door de leerlingen van groep 5 en wateronderzoek in de Biesbosch door kinderen van groep 6. Voor het vervoer doen we een beroep op ouders om mee te fietsen of om met de auto te rijden. Dit doen we omdat de kosten voor busvervoer erg hoog zijn. Voor de ouders die rijden wordt het entreegeld en het parkeergeld vergoed. Reiskosten kunnen niet gedeclareerd worden. In principe kunnen de ouders die rijden mee naar binnen.

Eens in de vier schooljaren is er voor alle kinderen een schoolreis waarbij we wel met de bus gaan. Het kan zijn dat we u dan om een extra bijdrage vragen.

In groep 8 gaat de groep aan het einde van het schooljaar drie dagen op schoolkamp. Hiervoor wordt een aparte ouderbijdrage gevraagd om alle kosten te kunnen dekken.